Cinematograful Dacia va fi redat clujenilor

Primaria municipiului Cluj-Napoca a anuntat redeschiderea cinematografului Dacia, situat in cartierul Manastur din Cluj. Institutia a finalizat lucrarile de reabilitare a cladirii iar acum monteaza echipamentele de film si sunet, precum si elementele de mobilier cu care cinematograful va fi dotat. Lucrarile de modernizare de la Cinematograful Dacia au costat primaria aproape patru milioane de lei.
La cinematograf va fi deschis, totodata, si un centru de cultura urbana care va include si un spatiu destinat pensionarilor, urmand sa fie gazduite evenimente culturale pentru copii, pentru pensionari, pentru toate categoriile de varsta, pe langa proiectiile de filme. Se vor putea organiza si expozitii, targuri de dimensiuni reduse si alte activitati pentru petrecerea timpului liber.
La acest moment, investitia de la cinematograful Dacia este finalizata in proportie de peste nouazeci la suta. Acum se efectueaza lucrari de curatenie, se fac ultimele retusuri, se monteaza aparatura, astfel incat, cel mai probabil in primavara acestui an, sa fie posibila inaugurarea cinematografului din cartierul Manastur.

Comentarii